Translate

diumenge, 29 d’octubre del 2023

LLUNA PLENA NOVEMBRE 2023: LLUNA DE CAÇADOR

 

LLUNA DE CAÇADOR I ECLIPSI LUNAR

El pleniluni d'octubre i un eclipsi es produiran simultàniament i es podran veure des de moltes parts del planeta.

Aquest dissabte 28 d'octubre del 2023 tindrem l'oportunitat d'observar dos fenòmens astronòmics relacionats amb el nostre satèl·lit, la Lluna, que passaran de forma simultània : la Lluna de Caçador i un eclipsi lunar parcial. Lluna de Caçador és el nom que els nadius americans van atorgar a la lluna plena d'octubre . Gràcies a les fases cícliques podem gaudir de la lluna plena tots els mesos de l'any, i cadascuna té un nom propi.

No obstant això,  no totes venen acompanyades d'un eclipsi . Aquest pleniluni assolirà el seu punt àlgid a la data esmentada, i il·luminarà el cel mostrant un magnífic espectacle astronòmic.

BREU HISTÒRIA DE LA LLUNA DE CAÇADOR

Segons el diccionari Oxford anglès el primer ús del terme "Lluna de Caçador" va ser el 1710, i el seu significat va molt lligat a la tradició dels habitants d'Amèrica del Nord i Canadà.

Amb la tardor ja en curs i un cop finalitzada l'època de collita, la tradició indica que és hora de caçar i preparar reserves alimentàries per passar l'hivern, que s'hi acosta lentament. Per això la lluna plena d'octubre rep el nom de Lluna de Caçador.

La temporada de caça era més abundant durant aquestes dates gràcies al fulgor de la lluna, que facilitava la visió nocturna dels caçadors, que tornaven a casa amb una gran recompensa.

Per això, està associada a la fortuna i l'abundància, per aquesta raó és primordial aprofitar aquesta energia per realitzar alguns rituals que omplin de prosperitat aquesta ultima part de l'any, que si ho associem amb la natura, sol ser la més dura degut al clima i a altres situacions. 

Elixir per l’abundància i medicinal

Què es necessita?

Oli de romaní, lavanda, canyella, camamilla, fulles de taronger.

Què s’ha de fer?

A la tarda nit, col·locar en un pot gran l'oli de romaní, ha de cobrir fins a la meitat perquè càpiguen els altres ingredients. Afegeix tres branquetes de lavanda, dues vares petites de canyella, dues branquetes de camamilla i quatre fulles de taronger. Deixa reposar la barreja tota la nit durant la lluna plena. Aquest ritual d'elixir per atraure fortuna i abundància; tanmateix, també servirà per donar-nos calma i serenitat. L'elixir tindrà tota la potència fins que l'oli s'acabi, i el podràs fer servir les vegades que vulguis, fins i tot també serveix com a protecció per a les males energies.

Ritual per netejar energies

Bany energètic per purificar les nostres vibres i desfer-nos de la càrrega negativa que només ens perjudica.

Què es necessita?

Aigua tèbia

Menta

Coriandre

Oli essencial de la nostra preferència

Instruccions

Si es té una banyera, el primer que s’ha de fer és preparar-la, omplint-la amb aigua tèbia; no obstant això, si no és així, n'hi haurà prou de posar el líquid a aquesta mateixa temperatura en un recipient gran per posteriorment posar-lo al teu cos.

Quan tinguem l'aigua tèbia, haurem d'afegir una mica de menta , que és la que s'encarrega de millorar la concentració, impulsar l'energia i despertar l'esperit, així com coriandre, per estimular l'autoexpressió i la creativitat, i netejar i protegir el aura.

Per complementar, afegirem unes quantes gotes d'un oli essencial, el que sigui de la nostra preferència, amb la qual cosa podrem sentir un descans correcte i millorarem l'efecte del bany energètic a través de l'aroma.

Un cop tinguem llesta la barreja, només hem de començar a abocar-la per tot el cos, des del cap fins als peus, assegurant-nos que no quedi cap zona sense cobrir i que quedem completament mullats. Mentre ho fem, hem de pensar en tot allò que volem sol·licitar a l'univers, la gratitud que volem expressar-li i els motius que tenim per fer el ritual. 

Finalment, estarem energèticament a punt per enfrontar els canvis que encara han d'arribar, i alliberar el nostre camí de tots els obstacles que puguin existir.

Aquest no serà el darrer pleniluni de l’any. Les llunes plenes que li succeeixen al que queda d'aquest 2023 són les següents:

Luna de Castor: 27 de novembre

Lluna Freda: 27 de desembre


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada